Vaak behelst dit soort opgaven het berekenen van de hoeveelheden van ingrediënten in een recept. Om de onbekende hoeveelheden te bepalen, deel je de bekende term van de verhouding door de gegeven hoeveelheid; deel daarna elke term in de verhouding door het antwoord dat je krijgt. Een voorbeeld zal het allemaal wat duidelijker maken:
Dakhelling kan worden uitgedrukt als de verhouding van stijgen en lopen. x:12 wordt vaak gebruikt. Een pitch van 12 betekent dat voor elke 12 yards gebouwlengte, er een stijging van één yard zal zijn. ... De formule voor het berekenen van de dakhelling is dezelfde als die voor het berekenen van een rechte driehoek. Om de lengte van de helling ...
Deel beide termen van de verhouding door de ggd. Kruislings vermenigvuldigen om verhoudingen gelijk te stellen. Als je eenmaal de kunst van het vereenvoudigen onder de knie hebt, stap je over naar het gelijkstellen van verhoudingen. Denk hierbij aan het balanceren van een weegschaal: een perfecte harmonie tussen beide zijden.
Er bestaat niet één theorie om de ideale verhouding bij de energie-inname in calorieën van macronutriënten te berekenen. De ideale verhouding verschilt per lichaam en hangt af van de persoonlijke doelstellingen. Voor een aantal doelstellingen vind je hieronder vuistregels voor de benodigde verdeling van de macronutriënten. Vetverlies
In dit geval is de foodcost niet in verhouding met de verkoopprijs. Alles kost geld. Bij het berekenen van je foodcost is het belangrijk om met enkele ingrediënt-gerelateerde factoren rekening te houden: 1. Bedorven kost ook geld. Ingrediënten en voedsel dat overtijd gaat, is niet alleen jammer, maar telt ook mee in de berekening van je foodcost.
De formule voor het berekenen van de nominale capaciteit is: Nominale capaciteit Ah = ontlaadstroom bij nominale snelheid A × nominale ontlaadtijd h Als een fabrikant bijvoorbeeld aangeeft dat een batterij een nominale capaciteit heeft van 100Ah een 10-uurs ontladingssnelheid, dit betekent dat het kan leveren 10A gedurende die periode voortdurend.
Wel is het belangrijk om dit aan te geven voor de berekening, om uit te gaan van de juiste kosten of opbrengsten. Je kunt een annuïteit berekenen aan de hand van het bedrag waar het om gaat, de te betalen rente en de looptijd waarvan sprake is. Op die manier krijg je een helder beeld van de bedragen waar het iedere maand om gaat. Annuïteit ...
Op het brutobedrag van uw rustpensioen houden we sociale en fiscale inhoudingen af. De inhoudingen zijn afhankelijk van uw pensioenbedrag en uw gezinstoestand. Als u met uw pensioen niet kunt rondkomen, kunt u vanaf 65 jaar op een sociaal vangnet rekenen: de inkomensgarantie voor ouderen of IGO. Meer informatie over de berekening van:
Iedereen moet op de drie factoren letten: het nominale toerental van de versnellingsbak (N), de tandwielkast tenslotte, het gevraagde uitgangstoerental (N1), de verhouding van de tandwielkast (I) en omgekeerd, als u de verhouding van de tandwielkast al kent. Het is ook mogelijk om het uitgangstoerental alsnog op te vragen.
Merk op dat geen van deze verhoudingen gelijk staat aan de verhouding van de gehele overbrenging, 4,3. Echter, merk ook op dat (20/7) × (30/20) = 4,3. In algemene termen: het vermenigvuldigen van de tussenverhoudingen van een tandwieloverbrenging resulteert in de verhouding van de overbrenging als geheel. Rotatiesnelheid berekenen
Voer de breedte en hoogte van de afbeelding in om de huidige beeldverhouding te berekenen. Als je de afbeelding wilt schalen zonder de verhouding te verliezen, voer dan een nieuwe breedte in. De calculator berekent automatisch de juiste hoogte om de oorspronkelijke verhouding te behouden. Waarom is het berekenen van Beeldverhouding belangrijk?
Hoe u de energieopslag van een batterij kunt berekenen Als het gaat om het begrijpen van de energieopslagcapaciteit van een batterij, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren, zoals de spanning, stroom en ontlaadtijd.
De verhouding kan eenvoudig worden berekend om de benodigde hoeveelheid boter, suiker en bloem te berekenen. Vijf keer de verhouding geeft je een verhouding van 5:10 tot 15. U kunt dit aantal vermenigvuldigen met de hoeveelheid suiker, bloem en boter die in uw cakerecept is gebruikt.